Visitekaartjes zelf maken ~ Gratis Visitekaartjes

Visitekaartjes zelf maken


De meeste bedrijven of mensen laten hun visitekaartjes door een bureau ontwerpen. Als voorwaarden wilt men een typisch logo erop en houdt men het meestal eenvoudig. Toch houdt men van een design look. Deze bureau vragen hier heel veel ge
ld voor, volgens de tijd dat ze er maar voor nodig hebben om zo'n visitekaartje te ontwerpen. Het is ook altijd leuk als je jouw visitekaartjes zelf maken kon. Je kan hiervoor tal vann programma's gebruiken, er zijn zelf online programma's beschikbaar, dat gratis te gebruiken zijn. Vele mensen gebruiken ze om foto's te bewerken, waarom dan niet om zelf visitekaartjes te maken.
Ik zelf maak vooral gebruik van Photoshop. Dit is een gouden programma om lay-outs enzo te ontwerpen en dus ook visitekaartjes. Hierbij is het maken van de visitekaartjes dan ook totaal gratis. Gratis visitekaartjes maken begin je met het openen van een blanco blad in photoshop.

Hiervoor ga je naar File --> new:

Hier kan je kiezen welk kleur je achtergrond heeft of het transparant moet zijn. Ook het formaat van je blad kun je er instellen. Eenmaal alles ingesteld druk je op OK.


Dan kan je aan het grote werk beginnen. Nu kan je foto's invoegen door ze in het kader te slepen. Je kan gebruik maken van brushes om zelf een logo te tekenen. Zoals je het zelf wil...
Laat je inspiratie de vrije loop zou ik zo zeggen.
Nog een beter programma om visitekaartjes zelf te maken is Indesign ook een programma van Adobe net zoals Photoshop.
Zelf kan ik niet met het programma werken, wel ken ik mensen die het kunnen. Ze prijzen het zeker aan.
Om het volledig gratis te maken kun je een tijdelijke test versie van Photoshop of Indesign downloaden. Deze versie is voor 30 dagen ofzo bruikbaar.